Smartphone op wielen? Niet de beste copiloot!

Tot mijn verbazing zag ik laatst een moeder wandelen met een smartphonehouder aan haar kinderwagen, terwijl haar kindje erin zat. In plaats van te genieten van de wandeling en de omgeving, was ze volledig opgeslokt door haar smartphone. Het viel me op dat bijna alle bedrijven, winkels en websites die kinderspullen verkopen ook de smartphonehouder voor kinderwagens aanbieden. Dit fenomeen verraste me enorm, maar het lijkt erop dat er vraag naar is.

Als Digital Wellness Expert ben ik me bewust van de vele voordelen die technologie ons kan bieden, maar ik ben ook op de hoogte van de risico’s van overmatig smartphonegebruik, vooral in aanwezigheid van onze kinderen. Ouderschap is een kostbare tijd waarin we momenten met onze kinderen moeten koesteren en ons volledig moeten kunnen richten op hun behoeften en ervaringen.

Het gebruik van een smartphonehouder op een kinderwagen kan in sommige situaties handig zijn, bijvoorbeeld om kaarten te bekijken tijdens het navigeren of om bereikbaar te zijn in geval van nood. Echter, het is van essentieel belang om een bewuste balans te vinden en te vermijden dat we verstrikt raken in eindeloos scrollen en digitale afleiding, vooral tijdens wandelingen met onze kleintjes.

Wandel met aandacht en niet met afleiding! Jouw focus maakt het verschil! Sta stil hoe je technologie gebruikt in het bijzijn van onze kleintjes. Is het mogelijk dat we soms te veel opgaan in onze digitale wereld en daardoor waardevolle momenten met onze kinderen missen? Laten we als ouders en verzorgers ons bewust zijn van het belang van aanwezigheid en echte verbinding. Door onze smartphones weg te leggen en ons te richten op het samenzijn met onze kinderen, creëren we kostbare herinneringen en versterken we de band met hen.

De smartphonehouder kunnen we gebruiken als een handig hulpmiddel, maar niet als een belemmering voor echte interactie. Samen kunnen we bewuste keuzes maken om de digitale afleiding te verminderen en te genieten van de prachtige reis van het ouderschap.

Loop jij ook wel eens met je (klein)kind zo rond, afgeleid door je smartphone?
Leg die smartphone weg en geniet samen, zodat we geen bijzondere herinneringen missen. Wandel Wijs! Weg van de Schermtijd!

©2023 Marlous de Haan – Digital Wellness Expert

Plaats een reactie