Digitale Party: Verjaardag

Ideeën voor digitale verjaardagen

Digitale Party

Verstuur een uitnodiging

Uitnodigingen kunnen per post verstuurd worden, leuk voor kinderen. Maar natuurlijk ook gewoon per mail. Je kan de uitnodiging zelf ontwerpen via bijvoorbeeld Canva. Er zijn online ook kant en klare ontwerpen te vinden, bijvoorbeeld bij Paperless Post.

Digitale Party

Kies een thema

Piraten, jungle, zeemeerminnen, opa’s en oma’s, circus, dieren, op de boerderij, safari, voetbal, space adventures, dinosaurus, unicorn, ridders en draken, superhelden, onder water, princessen, tropisch, pastelparty, Disney, goud, too sweet, en noem maar op! Een feestje met een thema maakt het altijd leuk! Je kan deelnemers vragen om zelf voor aankleding en verkleden te zorgen. Je kan ook altijd iets opsturen om de sfeer te verhogen.

Digitale Party

Versier het huis

Ook al vier je dan een online feestje, versieren is altijd leuk! Hang de balonnen, slingers of anere spullen een beetje in beeld van de camera en ook voor de andere deelnemers, aan de andere kant van het scherm, is het meteen feestelijk.

Digitale Party

De verjaardagstaart

Er zijn meerdere mogelijkheden. Zorg dat de verjaardagsgasten vooraf ingredienten opgestuurd/gebracht krijgen, waarmee online een taartje gemaakt kan worden. Denk hierbij, afhankelijk van de leeftijd, aan iets wat niet gebakken hoeft te worden, bijvoorbeeld een kleine cake. Met poedersuiker en water of melk kan je een glazuur maken (KLIK HIER voor een recept). En gekleurde spikkels en een kaarsje erbij maken het taartje af! Samen maken, samen zingen, samen kaarsje uitblazen en samen eten!

Digitale Party

Verkleden

Zeker bij een thema-feestje is het leuk om je ook feestelijk of toepasselijk te kleden! Zeker voor je jongere kinderen al een stukje voorpret. En een beetje schmink of mooi opmaken kan dan natuurlijk ook!

Digitale Party Videobellen Spellen

Spelletjes spelen

Er zijn veel spelletjes die digitaal met elkaar gedaan kunnen worden. Afhankelijk van de leeftijd kan je zelf deze keus maken. KLIK HIER voor een overzicht van mogelijke spelletjes.

Digitale Party

Film kijken

Kies een leuke film uit op een streamingsdienst of op de TV en ga deze samen kijken. Laat het videobellen aan staan en geef heerlijk commentaar op alles wat je ziet 🙂 Door middel van de functie ‘scherm delen’ die bij de meeste software aanwezig is, kan je eenvoudig naar dezelfde film kijken terwijl je ook kan blijven praten.