Digitale Party: Spellen

Ideeën voor digitale spelletjes

Digitale Party

Pubquiz

Er is meestal wel iemand te vinden die het leuk vind om een pubquiz op te zetten. Dit kun je met grote groepen mensen doen, maar ook met een klein aantal. Bij grote groepen verdeel je de deelnemers in kleinere groepjes en laat je hun steeds in breakout rooms bij elkaar komen.

Digitale Party

Ranking the Stars

Laat de deelnemers vooraf een vragenlijst invullen met leuke vragen over de deelnemers zelf. Als iedereen zijn vragen klaar heeft worden de antwoorden op de bedrijfsborrel met elkaar vergeleken. Als een meerderheid een deelnemer op dezelfde plaats heeft staan, krijgt deze deelnemer een punt. Degene met de meeste punten wint.

Digitale Party

Talentenjacht

Laat iedere deelnemer van te voren ‘iets’ instuderen, van ongeveer 5 minuten. Dat kan van alles zijn. Een liedje, een gedicht, een verhaal, een sketch, iets voorlezen, wat laten zien, een dansje. Maakt niet uit. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te laten zien wat ze willen en even op de bedrijfsborrel te schitteren!

Escaperoom

En ja, ook escaperooms zijn er digitaal. Het is erg leuk om met elkaar de oplossing te verzinnen voor de escaperoom. Er zijn meerdere bedrijven die dit digitaal aanbieden. KLIK HIER voor een overzicht.

Digitale Party

Organiseer een Quiz

Er zijn meerdere mogelijkheden om online een quiz te organiseren. Kahoot is daar een voorbeeld van. Zoek een onderwerp en stel daar vragen over. Voor de winnaar is er uiteraard iets leuks. Denk bij onderwerpen bijvoorbeeld aan onderwerpen die met je bedrijf of instelling te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsfeiten, of pak een willekeurig onderwerp en maak daar wat leuks van!

Digitale Party

Bingo

De bingokaarten kunnen per email verstuurd worden. Prijzen kunnen ‘om de eer’ zijn, of je kan er iets leuks aan hangen. Voorwaarde is dat iemand een bingomolen en bingoballen heeft. Eén persoon trekt de ballen en noemt online de nummers op. Wie Bingo heeft roept BINGO! en laat de kaart zien voor de camera. Deze kan dan gecontroleerd worden of het een goede Bingo is.

Digitale Party

Wie ben ik

  • Benodigdheden: post-it papiertje of papier en plakband.
  • Zorg dat je alle deelnemers op het scherm tegelijk kan zien.
  • Iedereen mag voor één ander persoon bepalen wat hij is. En stuurt dat vervolgens aan de ándere deelnemers via de chat. 
  • Thema: Je kan met elkaar afspreken binnen welk thema je iets verzint. Bijvoorbeeld: sprookjes, sport, Kerst (KLIK HIER voor Kerstvoorbeelden) etc. 
  • Zelf plak je met behulp van het post-it papiertje die naam onder de persoon op je scherm. Je weet dus zelf niet wat je bent.
  • Dan probeer je, om de beurt, te raden wie je bent door middel van het stellen van vragen. De anderen mogen alleen met ja of nee antwoorden.
  • Is het antwoord op je vraag ‘ja’, mag je nog een vraag stellen, is het antwoord ‘nee’, gaat de beurt naar de volgende.
  • Degene die het eerste raadt wie hij is, heeft gewonnen.
Digitale Party

Het Grote Zoekspel

Met minimaal 3, maximaal 8 spelers te spelen. Het leuke is dat de offline en online wereld met dit spel bij elkaar gebracht wordt en je in beweging komt. Het programma laat steeds een voorwerp zien wat je in huis zou moeten kunnen vinden. Diegenen die het gezochte voorwerp als eerste laat zien is de winnaar. Voor dit spel heb je een programma nodig waarmee je je scherm kan delen, zodat iedereen kan meekijken. KLIK HIER om Het Grote Zoekspel te spelen.