Digitale Party: Oud en Nieuw

Ideeën voor een digitale jaarwisseling

Digitale Party

Stuur iedereen een uitnodiging met de inloggegevens en tijd 

Stuur iedereen tijdig de uitnodiging voor de feestavond. Voeg inloggegevens, gebruikte software, inlogtijd en eventueel thema toe. Betrek anderen bij het feest als er nog iets georganiseerd moet worden. Stuur de inloggegevens en wachtwoord de dag voor oudjaar nog een keer per e-mail toe.

Digitale Party

Kleed je feestelijk aan

Trek je beste kleren aan, of in ieder geval dát wat je aangedaan zou hebben als je elkaar fysiek zou zien is prima. Het is immers een feestavond!

Digitale Party

Zorg voor decoraties

Ook al is het geen volle bak in huis, om zelf een beetje in de sfeer te raken is versiering nodig! Hang wat slingers op en pak er wat kaarsjes bij voor op tafel. Maak het net zo gezellig als dat het met z’n allen zou zijn.

Je kunt ook kant-en-klare pakketten bestellen, KLIK HIER voor voorbeelden daarvan.

Digitale Party

Kies een prominente plek voor de laptop/pc/smartphone

Zoek een plek waar de camera goed zicht heeft op wat er bij jou gebeurd. Ben je alleen, dan is het gemakkelijker een plekje te vinden, want dan hoef alleen jij maar in beeld te zijn. Ben je met meerdere mensen, dan is een plekje wat hoger en ietsje verder weg handig om iedereen in beeld te krijgen. Controleer van tevoren je verbinding, het beeld en geluid.

Digitale Party

Champagne

Spreek met elkaar af dat je Champagne (of een andere (alcoholvrije) bubbel in de koelkast heb staan. Haal deze even voor 12 uur tevoorschijn en zet deze met glazen klaar. De flessen kan je tegelijk met elkaar laten knallen!

Digitale Party

Aftellen

Er kan bij één persoon een grote klok voor de camera gezet worden waarmee iets voor 12 uur afgeteld kan worden. 

Digitale Party

Samen oliebollen bakken

Oliebollen of appelflappen bakken. Je staat een tijd in de keuken en hoe gezellig kan het dan zijn om dat samen met een ander te doen. Wissel de beste tips uit en ga samen aan-de-bak. Zet de camera niet te dichtbij, niemand wil vetvlekken op de tablet, laptop of smartphone 🙂 

Digitale Party

De Oudjaarscocktail

Een goede gewoonte is de oudjaarscocktail. Deze kan je vooraf met elkaar bepalen, samen klaarmaken en voor de camera neerzetten. Bij het toasten is iedereen aanwezig en wordt een gezamenlijke toast uitgebracht!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iedereen een eigen cocktail te laten maken, en deze te laten zien en te vertellen wat erin zit. Recepten kunnen natuurlijk uitgewisseld worden 🙂 

Digitale Party

Achtergrondmuziek

Deze heet in dit geval echt áchtergrondmuziek. Zet hem of zo zachtjes, dat het niet hoorbaar is voor de anderen. Of laat één persoon de muziek harder aanzetten, zodat het voor iedereen te horen is. Het makkelijkste is misschien om ervoor te kiezen gezamenlijk dezelfde radiozender of TV programma aan te zetten. Als iedereen zijn eigen muziek aanzet, is communicatie via videobellen nauwelijks meer mogelijk.

Digitale Party

De Oudjaarsspeech

Bijna 12.00h en tijd voor een speech! Je kunt er voor kiezen om iedereen wat te laten zeggen. Of je kunt er voor gaan om dit bij één persoon neer te leggen. Maar ontkomen doe je er eigenlijk niet aan 🙂

Digitale Party Videobellen Spellen

Spelletjes

De avond is lang en dus genoeg tijd voor digitale en online spelletjes!

KLIK HIER om naar het overzicht van mogelijke spelletjes te gaan, die je met videobellen kunt doen 🙂