Over ons

Digital Wellness Nederland is opgericht door Drs. Marlous de Haan en Rudy Rensink.


Marlous de Haan

Marlous is fysiotherapiewetenschapper, auteur en uitgever van meerdere boeken op het gebied van Digital Wellness. Zij werkt als auteur, consultant, onderzoeker, coach en trainer bij Digital Wellness Nederland en is verantwoordelijk voor de PR.

Marlous is ook Digital Wellness Educator. Als Digital Wellness Educator helpt Marlous mensen om gezond en evenwichtig gebruik te maken van digitale hulpmiddelen, en informeert ze hen over de potentiële risico’s van overmatig gebruik van technologie. Ze werkt samen met individuen en organisaties om bewustzijn te creëren over digitale gezondheid en welzijn, en biedt educatieve programma’s en trainingen aan om mensen te helpen hun digitale gewoonten te verbeteren. Haar doel is om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van gezonde relaties met technologie, zodat ze optimaal kunnen profiteren van de vele voordelen die digitale hulpmiddelen bieden.

Marlous de Haan was te zien op diverse media: tv, radio, kranten, tijdschriften en online. Zij is zij gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Daarnaast is ze expert op het gebied smartphone etiquette, videobellen, Digital Wellness etc. Marlous begeleidt onlinemeetings en geeft o.a. trainingen in hoe je succesvol kunt beeldbellen. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich al sinds 2013 in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Eerder schreef ze het boek Smartphone Etiquette en het boek Videobellen Etiquette. Ze publiceert boeken en artikelen en geeft interviews en lezingen over nomofobie, smartphone-etiquette, videobellen-etiquette, digitale detox en digital wellness. 

LEES MEER over Marlous de Haan

Bekend van o.a.:


Rudy Rensink

Rudy Rensink - Digital Wellness

Rudy is all-round trainer met als specialiteit breintrainingen, etc. Hij werkt als trainer, coach en consultant bij Digital Wellness. Hij is tevens verantwoordelijk voor de verkoop en planning.

Rudy is Buzan-gecertificeerd Mind Map Master Trainer, SpeedReading Instructor en Memory Trainer. Daarnaast is hij NLP-practitioner en heeft hij heel veel zelfstudietrainingen gevolgd, op velerlei terreinen alsmede een groot aantal boeken verslonden over relevante onderwerpen aangaande brein, werken en (digital) wellness. Daarnaast is hij eigenaar van DigiTrain ComputerOpleidingen.

LEES MEER over Rudy Rensink