Digitale Party: Bedrijfsborrel

Ideeën voor de digitale Bedrijfsborrel

Digitale Party

Stuur iedereen een uitnodiging met de inloggegevens en tijd

Als je wilt dat iedereen er bij kan zijn, maar het dan gemakkelijk om te kunnen inloggen en zorg dat tijd en gebruikte software bekend is. Gebruik het liefst software waar je iedereen tegelijkertijd kan zien. Stuur ruim op tijd de uitnodiging, met daarin de inloglink, welke software gebruikt wordt, de datum, het tijdstip, de verwachte duur en eventuele andere bijzonderheden.

Digitale Party

Denk na over het aantal deelnemers

Bij grotere aantallen is het lastiger om nog mét elkaar te kunnen praten. Bij kleinere aantallen (ongeveer onder de acht) is het gemakkelijker om met elkaar te praten. Het aantal deelnemers bepaalt wat je wel of niet kan doen. Gebruik, bij grotere aantallen, eventueel de mogelijkheid van breakout rooms, zodat je in kleinere groepjes wel met elkaar kan praten.

Digitale Party

Organiseer een quiz

Er zijn meerdere mogelijkheden om online een quiz te organiseren. Kahoot is daar een voorbeeld van. Zoek een onderwerp en stel daar vragen over. Voor de winnaar is er uiteraard iets leuks. Denk bij onderwerpen bijvoorbeeld aan onderwerpen die met je bedrijf of instelling te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsfeiten, of pak een willekeurig onderwerp en maak daar wat leuks van!

Digitale Party

Organiseer een ‘talentenjacht’

Laat iedere deelnemer van tevoren ‘iets’ instuderen, van ongeveer 5 minuten. Dat kan van alles zijn. Een liedje, een gedicht, een verhaal, een sketch, iets voorlezen, wat laten zien, een dansje. Maakt niet uit. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te laten zien wat ze willen en even op de bedrijfsborrel te schitteren!

Digitale Party

Organiseer Ranking The Stars (Collega’s)

Laat de deelnemers vooraf een vragenlijst invullen met leuke vragen over de deelnemers zelf. Als iedereen zijn vragen klaar heeft worden de antwoorden op de bedrijfsborrel met elkaar vergeleken. Als een meerderheid een deelnemer op dezelfde plaats heeft staan, krijgt deze deelnemer een punt. Diegene met de meeste punten wint.

Digitale Party

Verstuur van te voren een deelnemerspakket

Wat daarin zit, is een verrassing. Alles is mogelijk Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een feestpakket, met een paar balonnen, een slinger en wat confetti, als er iets te vieren valt.
  • Een themapakket, denk bijvoorbeeld aan Kerst, tropisch, jaren ’60 etc.
  • Een spelletjespakket, zoals bijvoorbeeld bij escaperooms gebruikt wordt.
  • Een borrelpakket, met iets te drinken en een zakje chips oid.
  • Een lunchpakket of zelfs diner.
  • Een kraampakket als er een geboorte is.
Digitale Party

Zorg voor (achtergrond) Muziek

Deze heet in dit geval echt áchtergrondmuziek. Zet hem of zo zachtjes, dat het niet hoorbaar is voor de anderen. Of laat één persoon de muziek harder aanzetten, zodat het voor iedereen te horen is. Het makkelijkste is misschien om ervoor te kiezen gezamenlijk dezelfde radiozender of TV programma aan te zetten. Als iedereen zijn eigen muziek aanzet, is communicatie via videobellen nauwelijks meer mogelijk.

Digitale Party

Samen zingen

Samen liedjes zingen is gezellig en goed te doen. Je kan vooraf, bijvoorbeeld bij de uitnodiging, de teksten mee te sturen. Een andere manier is dat iedereen zijn favoriete lied met elkaar deelt, bijvoorbeeld via de chat. Digitaal zingen is bijna net zo gezellig als met elkaar, dus zet je beste stem maar in!

Digitale Party

Doe een virtuele training

Er zijn meerdere bedrijven en mensen die hun online training of presentatie aanbieden. Sommigen daarvan zijn bijzonder geschikt en leuk voor de bedrijfsborrel. Denk bijvoorbeeld aan een introductie Videobellen Etiquette.

KLIK HIER voor de links naar bedrijven die dat aanbieden.

Digitale Party

Bestel een lunchpakket, dinerpakket of borrelbox

Er zijn meerdere bedrijven die in dit gat gesprongen zijn. Zij leveren, mits van te voren besteld, complete maaltijden, snacks en borrelpakketten thuis bij de deelnemers af. Je kan dit natuurlijk ook navragen bij de lokale restaurants of snackbars, ook zij bezorgen meestal wel thuis. Informeer er naar bij bedrijven bij jou in de buurt. 

KLIK HIER voor landelijke initiatieven.

Digitale Party

Doe een pubquiz

Er is meestal wel iemand te vinden die het leuk vind om een pubquiz op te zetten. Dit kan je met grote groepen mensen doen, maar ook met een klein aantal. Bij grote groepen verdeel je de deelnemers in kleine groepje en laat je hun steeds in breakout rooms bij elkaar komen. 

Digitale Party

Regel een kant en klaar event

Er zijn meerdere bedrijven die kant en klare quizzen, spellen, karaoke enzovoort aanbieden. Hiervoor moet je (meestal) wel iets betalen, maar dan hoef je zelf nog maar weinig te organiseren.
KLIK HIER voor de links naar een aantal bedrijven die dit aanbieden.

Digitale Party

Ga samen een digitale Escaperoom in!

En ja, ook escaperooms zijn er digitaal. Het is erg leuk om met elkaar de oplossing te verzinnen voor de escaperoom. Er zijn meerdere bedrijven die dit digitaal aanbieden. Wel anders dan “in het echt”, maar zeker net zo leuk!
KLIK HIER voor een overzicht.

Digitale Party

Bedenk een thema

Hou je borrel in stijl en kleed jezelf en je omgeving leuk aan! Inspiraties genoeg te verzinnen. Tropisch, Kerst, foute mensen, jaren ’60 etcetera. Laat je borrel op gepaste wijze meteen leuk van start gaan. Zoek er ook de juiste muziek bij en denk ook aan bijpassende hapjes.

Digitale Party

Haal een entertainer in huis

Je kunt kant-en-klaar entertainment inhuren. Dan ben je meteen volledig ontzorgd en wordt alles voor je geregeld. Vaak zelfs al inclusief borrelbox met hapje en een wijntje.

KLIK HIER voor een overzicht van bedrijven die dat aanbieden.

Digitale Party

Een bier of wijproeverij

Je kunt het zelf organiseren, maar er zijn ook meerdere bedrijven die wijn of bierproeverijen aanbieden. De produkten worden dan vooraf thuisgestuurd. Na inloggen kan er samen geproeft worden van de verschillende bieren of wijnen. Een uitleg en wetenswaardigheden over de drank worden meegestuurd. 

KLIK HIER voor een overzicht van bedrijven die dit aanbieden.

Digitale Party

Maak meerdere kamers

Bij grotere groepen kan je de virtuele ontmoetingsplek opsplitsen in meerdere ‘kamers’. Zie dat als ‘hoekjes’ waar je bij een fysieke bijeenkomst bij elkaar gaat zitten. Door met enkele deelnemers naar zo’n breakout room te gaan, kan je even bijkletsen in kleiner gezelschap.

Digitale Party

Doe mee met een online kookles

Er zijn verschillende bedrijven die digitale kookles aanbieden. Je kan meekijken met een chefkok en hij vertelt je alle ins-and-outs van de maaltijd die bereid wordt. Er is zelfs de mogelijkheid om een box met de benodigde ingrediënten opgestuurd te krijgen! Op deze manier hoef je de deur niet eens meer uit. KLIK HIER voor links naar digitaal eten en drinken.