Alles op Tafel?

Durf jij, samen met je gezelschap aan tafel, de telefoon open en bloot op tafel te leggen en alles te laten zien en horen wat er binnenkomt? Dus iedereen laat alle sms’jes, Facebook-berichten, whatsappjes, e-mails en belletjes zien en indien nodig op luidspreker!

Daarover gaat de nieuwe Nederlandse film ‘Alles Op Tafel’. Wij zijn er naartoe geweest en het was enerzijds grappig maar vooral ook confronterend. Want wat denk je als je appjes krijgt van een collega maar het blijkt geen collega te zijn. Of je doet een stout spelletje met een onbekende, terwijl je partner naast je zit. Of je wordt geconfronteerd met pittige uitspraken van je 16-jarige puberdochter.

Bij Digital Wellness hebben we het over digitaal welzijn. En deze film legt bloot hoezeer de mobiele telefoon zo belangrijk geworden is in ons leven. We doe feitelijk de meeste communicatie via de smartphone. En ja, als deze in ‘verkeerde’ handen valt, of zoals met het spelletje in deze film, kan dat vergaande gevolgen hebben.

Je kan je afvragen: Hoeveel huwelijken en relaties gaan kapot als we op elkaars smartphone kunnen kijken?

Je zou kunnen zeggen, zoals ze in ‘Alles op Tafel’ melden, dat de smartphone een soort zwarte doos van je huwelijk of relatie is. En we leveren iedere dag een stukje vrijheid in door het gebruik van de smartphone. Voor ons was het in ieder geval weer eens een bevestiging hoezeer de smartphone ons leven steeds meer lijkt te bepalen.

Een zeer interessante film doe je doet nadenken over je digitale welzijn!

ALLES OP TAFEL
Zeven goede vrienden komen samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen: iedereen legt zijn telefoon op tafel en alles wat die avond binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten – moet met de hele groep worden gedeeld. Als de berichten binnenkomen, leren ze elkaar van een hele andere kant kennen. De onderlinge spanning stijgt. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?

4 November 2021 in de bioscoop: 'Alles op Tafel', 102 min. 
Regie: Will Koopman
Met Lies Visschedijk, Waldemar Torenstra, Peter Paul Muller, Linda de Mol, Ramsey Nasr, Diederik Ebbinge, Pepijn SChonenveld, Wil van de Meer, Bart de Vries, Femke Lakerveld, Hugo Koolschijn en Lykele Muus.

Meer lezen over smartphone etiquette? KLIK HIER

@ 2021 Digital Wellness – Marlous de Haan & Rudy Rensink

Plaats een reactie