Schermvrije slaap. Zzz…

In de moderne wereld lijken onze smartphones vastgeplakt te zijn aan onze handen. We scrollen, tikken, swipen en liken tot in de late uurtjes. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er eigenlijk een scherm nodig om in slaap te vallen? Schermvrije slaap = verfriste geest. Zzz…

Meer dan 87 % van de smarthonegebruikers checkt zijn mobiel in het laatste uur voor het slapen gaan. En 69% van de smartphonegebruikers checkt binnen 5 minuten na wakker worden de smartphone. Waarom kan het vermijden van smartphones in de slaapkamer jouw geest een welverdiende verfrissing geven? Gezond slapen is één van de pijlers van Digital Wellness.

  • Red jezelf van slaapkamerblunders: We hebben allemaal wel eens momenten gehad waarop we in onze half-slapende toestand een bericht sturen dat we later betreuren. Door je smartphone uit de slaapkamer te houden, voorkom je dat je per ongeluk een slaperig, onsamenhangend bericht verstuurt naar je baas, je ex of zelfs je grootmoeder. Laten we eerlijk zijn, een goede nachtrust is belangrijk, maar het behouden van je waardigheid is dat ook!
  • Verjaag de FOMO-monsters: Fear Of Missing Out (FOMO) is een monsterlijke metgezel die ons ’s nachts achtervolgt. Maar hier is een geheimpje: terwijl jij slaapt, gebeurt er niet veel. Door afstand te nemen van je telefoon in de slaapkamer, geef je jezelf de kans om even helemaal afgesloten te zijn van de digitale wereld en je volledig te richten op die verdiende rust. Trust me, de wereld zal er morgen nog steeds zijn.
  • Stoorzender-vrije zone: We hebben allemaal wel eens die vriendelijke meldingen van berichten, e-mails en app-updates die ons uit onze welverdiende dromen rukken. Door je telefoon uit de slaapkamer te verbannen, creëer je een serene omgeving waarin je ongestoord kunt wegdromen. Het is tijd om die telefoon een enkeltje naar de woonkamer te geven, zodat je kunt genieten van een nachtrust zonder onderbrekingen.
  • Licht uit, brein aan: Smartphones hebben deze geweldige functie genaamd “blauw licht”, dat onze hersenen vertelt dat het tijd is om wakker te blijven. Maar laten we eerlijk zijn, ’s nachts hebben we dat niet nodig. Het vermijden van schermen in de slaapkamer helpt je lichaam en geest om in de slaapmodus te komen. Dus leg die telefoon weg en geef je brein de kans om te ontspannen en op te laden voor een nieuwe dag.

Dus laten we onze smartphones naar de zijlijn verbannen als het bedtijd is. Onze slaapkamers moeten heiligdommen van rust zijn, vrij van digitale afleidingen. Laat die schermen voor wat ze zijn en geef je geest de verfrissing die het verdient. En wie weet, misschien zul je zelfs de uitvinder worden van de beste dromen ooit!

Gooi die smartphone opzij, kies voor een schermvrije slaap en geef je geest de kans om te ontspannen en te verfrissen. de voordelen zijn echt de moeite waard!

  • Creëer ruimte voor creativiteit: Zonder dat digitale scherm naast je bed, geef je je geest de ruimte om te dromen en te creëren. In plaats van eindeloos door sociale media te scrollen voor het slapengaan, kun je je verbeelding de vrije loop laten. Misschien bedenk je wel het volgende grote idee, schrijf je een geweldig verhaal of los je een probleem op dat je al tijden bezighoudt. De mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Verbeter de intimiteit: Laten we eerlijk zijn, er is niets romantisch aan twee mensen die ’s avonds in bed liggen en allebei verdiept zijn in hun telefoon. Door je smartphone uit de slaapkamer te bannen, geef je ruimte aan echte verbinding en intimiteit. Je kunt die quality time gebruiken om te praten, knuffelen, lachen of gewoon te genieten van elkaars gezelschap zonder afleiding. Wie weet waar dit toe kan leiden?
Digital Wellness Marlous de Haan Smartphone en sex
  • Een frisse start van de dag: Als je de ochtend begint zonder meteen je telefoon te checken, geef je jezelf de kans om rustig wakker te worden en je gedachten te ordenen. In plaats van direct overspoeld te worden door e-mails, nieuwsupdates en sociale media, kun je de dag beginnen met een moment van stilte, reflectie of zelfs meditatie. Dit zorgt voor een positieve mindset en verhoogt je productiviteit gedurende de dag.

Dus daar heb je het! Een schermvrije slaap biedt een wereld van voordelen: van het vermijden van app-blunders en FOMO-monsters tot het creëren van een stoorzender-vrije zone en het stimuleren van creativiteit. Het is tijd om die telefoon buiten de slaapkamer te houden en te genieten van de verfrissing van een goede nachtrust.

Klik die schermen uit, kies voor een “zzz-zone” in de slaapkamer zonder smartphone en geef je geest de rust en revitalisatie die het verdient. Je zult versteld staan van de positieve veranderingen die het teweegbrengt in je slaapkwaliteit en algehele welzijn.

Slaap lekker en zzzz… zonder schermpjes!

©2023 Marlous de Haan – Digital Wellness Expert, www.digitalwellness.nl

Plaats een reactie