Podcast – de Smartphone-vrije eettafel

Een nieuwe aflevering van de podcast van Digitale Fitheid! Deze keer ben ik zelf te gast bij deze podcast en praat ik over o.a. de Smartphone-vrije eettafel 😊

Ik wil graag met jullie praten over waarom o.a. de eettafel een smartphone-vrije zone moet zijn. Waarom is dit zo belangrijk voor onze gezondheid en ons welzijn? Kom luisteren om erachter te komen! Naast het belang van een smartphone-vrije eettafel, wil ik ook graag iets delen over nomofobie. Nomofobie staat voor “no mobile phone phobia”, oftewel de angst om zonder mobiele telefoon te zijn. Dit kan leiden tot een obsessieve afhankelijkheid van onze digitale apparaten, en kan onze gezondheid en welzijn beïnvloeden.

En eerlijk gezegd, ik moet bekennen dat ik een rasechte nomofoob ben. Ik kan me soms echt ongemakkelijk voelen als ik mijn telefoon niet bij me heb, en ik kan me ook te vaak laten afleiden door mijn telefoon tijdens het eten of tijdens andere sociale activiteiten. Maar door me bewust te worden van mijn nomofobie, en door stappen te zetten om mijn telefoongebruik te verminderen, kan ik mijn mentale welzijn verbeteren en meer in het moment zijn tijdens belangrijke momenten van de dag.

Ik wil ook graag onze luisteraars uitdagen om actie te ondernemen! Dus, luisteraar, wat zijn enkele acties die je kunt nemen om de eettafel smartphone-vrij te maken? En hoe ga je ervoor zorgen dat je je hieraan houdt? Deel je ideeën met ons via onze sociale media-accounts en laten we elkaar inspireren om meer mindful te zijn tijdens het eten.

https://app.springcast.fm/player/episode/53526?theme=springcast

https://start.digitalefitheid.nl/c/podcast-digitale-fitheid/podcast-2-04-marlous-de-haan-de-eettafel-is-een-smartphone-vrije-zone

#Smartphone #SmartphoneEtiquette #Etiquette #DigitalWellness #MarlousDeHaan #DigitalWellnessNederland #DigitaalWelzijn #DigitaleFitheid #DigitaalFit

Podcast Digitale Fitheid Digital Wellness Marlous de Haan
Podcast Digitale Fitheid Digital Wellness Marlous de Haan

©Digital Wellness – Marlous de Haan 2023

Plaats een reactie