Pauze van je scherm

Als zelfstandige professional ben ik altijd druk met mijn werk en constant verbonden met mijn pc, laptop of smartphone. Mijn beeldschermtijd is sky-high! En tijdens pauzes pak ik vaak mijn smartphone voor de sociale en informatieve onderdelen van de schermtijd. Of voor een beetje zombiescrollen, ook dat. Maar waar is de waardevolle tijd om op te laden en afstand te nemen van het digitale geweld?

Nu ik weet hoe belangrijk pauzes zijn, juist ook om daarna weer te kunnen focussen, ga ik het anders aan pakken! Ik ga mijn scherm echt los te laten tijdens pauzes. In plaats van mijn boterhammen wegwerken met mijn ogen op mijn telefoon, kies ik ervoor bewust aanwezig te zijn. Of even buiten wandelen, de zon op mijn gezicht voelen en genieten van de natuur om me heen – een verademing. De kracht van zelfreflectie. Gedachten op een rijtje zetten, doelen visualiseren en nieuwe ideeën laten ontstaan. Rust geeft mijn creativiteit en productiviteit een boost.

Pauzes draaien niet alleen om werk gerelateerde zaken, maar ook om persoonlijke groei. Investeer bijvoorbeeld eens in inspirerende boeken (ik heb nog een hele stapel liggen), podcasts (heerlijk luisteren) en het leren van nieuwe vaardigheden. Deze pauzemomenten zijn een bron van inspiratie en zelfontwikkeling.

Door pauzes zonder scherm vind je evenwicht in je digitale leven. Pauzes maken je productiever, creatiever en gelukkiger. Gun jezelf dat moment van rust en zelfreflectie en laat je inspireren. Een pauze is niet alleen een moment om weg te zijn van werk, maar ook een kans om jezelf te voeden, te vernieuwen en te groeien.

Wat ga jij de eerstvolgende pauze doen?

Even naar buiten? Of zit je nu dit bericht te lezen?

Succes!

©2023 Marlous de Haan – Digital Wellness Expert

Plaats een reactie