Digitale Verhuizing!

Fysiek

Een verhuizing heeft vaak veel voeten in de aarde. Opruimen, weggooien, opruimen, weggooien en nog veel meer opruimen en weggooien…

Daarna ga je al je spulletjes bij elkaar zetten om in de verhuiswagen te (laten) stoppen. Of in een aanhangwegen, of container of gehuurd bestelbusje.
Dan ga je naar je nieuwe huis en ook daar ga je schoonmaken, opruimen, behangen, schilderen enzovoort. Dus eerst de voorwaarde scheppen om er te kunnen gaan wonen. Vervolgens ga je de spulletjes uit de verhuiswagen/aanhanger oid halen en breng je, al dan niet gelijk, naar de juiste kamer. Vervolgens ga je uitpakken, uitpakken, uitpakken en opruimen, opruimen enzovoort. Een flink karwei en soms heb je na jaren nog verhuisdozen staan die uitgepakt moeten worden :-).

Bij een digitale verhuizing ga je, als het goed is, gelijksoortig te werk. Ook hier ga je inventariseren wat je allemaal hebt, wat oud is en weg kan, wat je wel mee wil nemen en waarheen.

Digitaal

Ik vind het makkelijker om een doos op te pakken en in een ander huis weer neer te zetten, maar digitaal is dat niet zo gemakkelijk.

Wij zijn nu bezig om de nieuwe site www.digitalwellness.nl de spil te laten zijn van al onze activiteiten. Dit, omdat Digital Wellness steeds belangrijker wordt in het menselijke leven en werken. Zowel Marlous als ik zijn al langer met deze materie bezig. En dat houdt dus in dat we bestaande sites willen laten verwijzen naar de nieuwe.

Neem nou www.smartphoneetiquette.nl. Deze website hoort bij het boek wat Marlous geschreven heeft. Op deze site staan meer dan 100 nieuwsberichten. Marlous heeft van alle interviews, televisie- en radio-optredens een bericht gemaakt, een mooie opsomming!
Het overzetten van die nieuwsberichten is niet zo’n probleem, die kan je exporteren en importeren. Wél moet je eerst de berichten wat slim aanpassen om de kop-afbeeldingen ook mee te kunnen nemen, maar ook dat is te overzien.

Het lastigste zijn de verwijzingen. Wat te denken van een verwijzing op Facebook naar een specifiek bericht. Die verwijzingen werken standaard niet meer en als je er op klikt krijg je dus een foutmelding, en dat willen we natuurlijk niet! Dus op dit moment zijn we druk bezig om al die individuele berichten op zowel www.smartphoneetiquette.nl, www.videobellenetiquette.nl en www.nomofoob.nl over te zetten naar een specifieke url op www.digitalwellness.nl. Oftewel, alles netjes inpakken, in speciale dozen doen, vervoeren, voorzichtig uitpakken en op de juiste plek weer neerzetten. een flink karwei.

Want, als je kijkt naar de programmeerregel die er bij hoort dan moet t dus zoiets worden als dit:
Redirect 301 /nieuws.html https://www.digitalwellness.nl/nieuws.html
Deze regel moet je in de code in de htaccess.php zetten. En dat moet je dus voor alle pagina’s van de diverse sites doen. Een flink karwei dus!

Maar dan zijn we er nog niet, want dit zijn uitsluitend de pagina’s. Nu de nieuwsberichten nog….

Ik ben vooral lekker geconcentreerd én gefocust aan het werk geweest in mijn mobiele kantoor. Geen storende factoren, wél paarden en koeien, dus prima plek om dit karwei te klaren!
Op het moment dat we dit bericht publiceren is alles achter de rug. Een flink karwei, maar de basis is gelegd!

©Digital Wellness – Rudy Rensink 2021

Plaats een reactie