Wat is jouw sexuele geaardheid?

Stel, je loopt op straat en er komt iemand op je af die bovenstaande vraag stelt, wat doe je dan? Ik denk dat je reageert met zoiets als ‘gaat je niks aan’ of je loopt door zonder te antwoorden. Klopt?

De meeste mensen zullen zo reageren, want waar haalt die persoon de brutaliteit vandaan om dat midden op straat te vragen! Jij gaat dat toch niet met een onbekende delen? Enne, als jou gevraagd wordt wie jouw vrienden zijn? Of wat je vandaag gegeten hebt? Of wat je schoolopleiding is. Of met wie je gisteravond uit bent geweest, en waar naartoe? Als iemand op straat naar je toe komt en je die vragen stelt?

“F*ck off!

Kijk voor de aardigheid eens naar dit filmpje:

En, wat vond je er van?

Je begrijpt t al, als je zo op straat hierna gevraagd wordt vind je wellicht dat het die persoon niets aangaat. Maar, als die persoon z’n SmartPhone pakt en even gaat googelen op iemand, dan komt er veel naar boven. Nee, niet veel, héééééél véééél!!!

Foto’s, relaties, werkzaamheden, vakanties, vrienden, relaties, cadeau’s, jubilea, M/V/neutraal, enzovoort enzovoort. Als je even kijkt dan zie je dat allemaal!

En weet je, dat is dus wat Google en Facebook ook doen, ben jij je daarvan bewust?

Wij zijn als mens goed in verbanden leggen. Als je op diverse plekken iets leest over iemand, en die persoon interesseert je, dan duik je er nog dieper in en je krijgt een vrij goed beeld over die persoon. Pak maar eens de sociale media van die persoon, zoek in Google op de naam van die persoon en kijk op YouTube naar de filmpjes van die persoon,. Ik denk dat je dan een erg goed beeld kan vormen van die persoon.

Maar, het blijft een momentopname. De Googles en Facebooks doen dit namelijk ook, maar dan nog veel grondiger en consequenter. Daardoor weten ze vaak al dat een vrouw zwanger is, en niet zelden nog voordat ze het zelf weet!

Mocht je willen weten hoe dat nou zit met Google en Facebook, kijk dan eens naar de documantaire “the Social Dilemma“, In deze documentaire zie je hoe o.a. Google en Facebook te werk gaan. Wij vinden deze film een absolute aanrader!

Kortom, ‘wat is jouw sexuele geaardheid?’ Ik denk dat voor velen van jullie je alleen maar even op de sociale media hoeft te kijken….

©DigitalWellness.nl – Rudy Rensink 2022

Plaats een reactie